Sångpedagog i Malmö

Luiz Tenaglia

 
 

Jag kommer från Brasilien och började min sångkarriär som sångsolist i São Paulo 1974. Några år senare kunde jag förverkliga min dröm att flytta till Europa, där jag har mina rötter. Min familj härstammar från Italien.

Ett tyskt stipendium tog mig hit, och det var i Tyskland som jag fick mitt första fasta engagemang som solist vid ett operahus. Jag var verksam som opera- och konsertsångare i Tyskland under 15 år. Under denna tid gjorde jag också flera konserter och gästspel runt om i Europa.

1995 fick jag en möjlighet att återvända några år till Brasilien för att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter till unga brasilianska sångare. Efter 5 års intensivt arbete som sångpedagog i São Paulo gick flyttlasset återigen till Europa.

Att det nu blev Sverige har att göra med att min fru är svenska. Jag flyttade till Malmö 2001 och har sedan dess bl.a. varit aktiv som konsertsångare, medverkat som solist på Malmö Opera och genomgått en kompletteringskurs för musiklärare på Musikhögskolan. Sedan 2001 arbetar Jag som sångpedagog i Malmö i privat regi.

 

Luiz Tenaglia

Lyrisk tenor & sångpedagog i MAlmö

AKTUELLTAktuell.html